Dit weekend startte ik in de 2-daagse Boucle de l’Artois in het noorden van Frankrijk. Met zaterdag 2 ritten van 80km en zondag 1 rit van 150km.

De eerste rit eindigde op een massasprint, hier probeerde ik mijn ploegmaat Thimo Willems die 2e werd zo lang als mogelijk bij te staan. Zelf eindigde ik als 14e.

 

De 2e rit was iets lastiger met korte hellingen en veel open vlakten, midden koers scheurde het peleton in 2 stukken en konden we met een groep van 30 renners er vandoor gaan. Uiteindelijk kwam alles terug samen en werd het opnieuw een massasprint. Hier eindigde ik als 22e, in het algemeen klassement stond ik na dag 1 op een 8e plaats.

 

Vandaag was de zwaarste rit van 150km, met een aanloop in open vlakten en 7 plaatselijke rondes met 2 hellingen. Met leider Thimo Willems in de ploeg sprongen we mee met alle ontsnappingen, maar geen enkele groep geraakte weg uit het peloton. Tot op het moment dat we met een groep van 10 renners wegreden uit het peloton op de 2e helling van de 3e laatste ronde. Uiteindelijk kwamen er nog enkele groepjes aansluiten en waren we met 19. Een enkeling in onze groep groep koos het hazenpad en reed solo naar de finish. Ik had nooit gedacht dat hij het alleen ging redden maar hij bleek uiteindelijk geen onbekende te zijn met een 3e plaats op het Australisch kampioenschap tijdrijden bij de profs. Ik kreeg uiteindelijk de laatste ronde te kampen met een afgebroken achterderailleur kabel en kon dus niet meer schakelen waardoor mijn sprint niet was hoe ik het wou. Uiteindelijk eindigde ik op een 17e plaats en een 10e plaats in het algemeen klassement en een 4e plaats in het U23 klassement. 

 

Tevreden over mijn weekend en weer wat vertrouwen getankt!

 

 

(Nummer 90 op de afgebeelde foto)

5 Comment on “10e plaats in algemeen klassement Boucle de l’Artois

  1. Proficiat!

  2. Mooi resultaat Viktor – Bernard

  3. Mooi resultaat

  4. Goe bezig Viktor, weeral mooie uitslag.

  5. Proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *