Na mijn moeilijke winter door knieblessures had ik bij mijn seizoensstart al een beter niveau dan verwacht. Gelukkig kwamen mijn grote doelen iets later op het seizoen en had ik nog tijd om naar mijn topvorm toe te groeien. Na een korte stage vorige week kon ik werken aan de laatste procentjes richting Luik-Bastenaken-Luik.

 

Gedurende het hele wedstrijdbegin kon ik me goed sparen en kon ik me iedere klim goed vooraan positioneren om deze economisch mogelijk te overleven om zo fris de finale aan te vatten. Alles verliep zeer goed, ik voelde al rap dat ik een goed gevoel had. Op de Côte de Saint-Nicolas sprong ik samen met enkele andere renners weg en gingen we de kloof met de overblijvende renners van de vroege vlucht dichten. Tot ik een afdaling wil induiken en voor de bocht uitglijd op een olieplek. Doordat mijn derailleur geraakt was kon ik niet meteen opnieuw vertrekken en moest ik wachten op mijn reservefiets. Vanaf het moment dat ik opnieuw op mijn fiets kroop voelde ik al rap dat mijn bil redelijk hard geraakt was en het een kwestie van aan de aankomst te geraken was. 

 

Mijn oorspronkelijk groepje streed op de piste in Ans uiteindelijk mee voor de hele dichte ereplaatsen. Mijn wonde bleek uiteindelijk genaaid te moeten worden maar verder ondervind ik momenteel geen hinder van de valpartij. Een grote teleurstelling, maar we onthouden het super gevoel en de goede conditie. Op naar de volgende koersen.

 

Mijn volgende koers wordt Tour de La Mirabelle, een meerdaagse wedstrijd waarin er in een rit ook enkele hoogtemeters zullen worden betwist.

2 Comment on “Valpartij in finale Luik-Bastenaken-Luik

  1. goed bezig ik volg elke week sucses!!

  2. goed bezig ik volg U elke week!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *